dinsdag 14 oktober 2014

Recept van de week

Panna cotta met aardbeien

Een feestelijk en verrukkelijk toetje met zachte aardbeien.
Een tijdje geleden heb ik dit nagerecht gegeten bij een familie etentje en ben ik met het recept naar huis gegaan om het snel zelf eens te maken.
Ik heb dit toetje afgelopen week gemaakt voor mijn Candlelight diner.( zie vorig blog bericht )
Het is weliswaar geen Engels toetje maar zo ontzettend lekker dat ik dat even niet zo belangrijk vond.
Naast dat het een lekker toetje is, is het ook gemakkelijk te maken en kan je de panna cotta ook een dag van tevoren maken.
Met de smaak kan je alle kanten op, zowel de topping als de panna cotta zelf.
In dit recept maak ik de panna cotta met vanille, een zachte zoete smaak.


Ingrediënten:
Dit recept is voor 6 personen en heeft een voorbereidingstijd van ongeveer 30 minuten.
Een kooktijd van 25 minuten en een koeltijd van ongeveer 3 uur.

Voor de panna cotta:

* 3 gelatine blaadjes
* 450 ml slagroom
* 200 ml volle melk
* 1 vanille stokje
* 100 gram witte basterd suiker

Voor de aardbeien:

* 400 gram aardbeien, kroontje eraf en gehalveerd, bij grote aardbeien in vieren.
* 1 1/5 theelepel maizena
* 50 gram witte basterd suiker

Bereiding:

Voor de panna cotta, leg de gelatine blaadjes in een kleine kom met koud water om ze zacht te laten worden -dit zal ongeveer 5 minuten duren-. Giet ondertussen de room, melk en suiker in een pan, Splits het vanille stokje met het puntje van een mes en schraap de zaadjes eruit en voeg deze samen met de peul, aan het roommengsel toe. Verwarm het roommengsel tot het heet is, het mag net niet koken. Verwijder de gelatine blaadjes uit het water, knijp overtollig water uit de blaadjes en voeg 1 voor 1 toe aan de hete room. Roer totdat het is opgelost. Laat gedurende 20-30 minuten staan ​​totdat het roommengsel is afgekoeld. Het vanillestokje blijft die tijd in het roommengsel. Wanneer het roommengsel is afgekoeld deze door een zeef gieten. Verdeel het het mengsel over 6 glazen en zet voor 3 uur in de koelkast.

Voor de aardbeien, doe de aardbeien met de maïzena en de suiker in een steelpan. Zet op een matig vuur en laat deze 4-5 minuten (af en toe roeren) staan totdat de vrijgekomen sappen verdikken en de aardbeien zacht zijn. Zet opzij om af te koelen. Eenmaal volledig afgekoeld verdelen over de opgesteven panna cotta.

Eet smakelijk!









Bron:
Foto en recept komen van 1 van mijn meest favoriete sites:
http://www.bbcgoodfood.com/recipes/strawberry-panna-cotta



Geen opmerkingen:

Een reactie posten